Zeleninová polévka s vločkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s vločkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19349 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
50 g | Celer řapíkatý |
60 g | Cibule |
50 g | Mrkev kořen |
20 g | Olej rostlinný |
20 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
1 hrst | Petržel - nať |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 650,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,8mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Olej rostlinný, Ovesné vločky, Petržel kořen mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s vločkami postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmažíme najemno nasekanou zeleninu s cibulí, doplníme vločkami a znovu krátce osmahneme. |
2 | Základ zalijeme vroucím vývarem a vaříme cca 15 min. |
3 | Osolíme, opepříme a ozdobíme petrželkou. |