Zelňačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelňačka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19351 |
Ingredience
160 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
20 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
100 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 494,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 304,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelňačka postup přípravy receptu:
1 | Na malé kostičky nakrájené brambory vaříme v osolené vodě asi 20 min. Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli, okořeníme ji sladkou paprikou a s na plátky nakrájeným česnekem promícháme. Přidáme zelí, podlijeme vodou tak, aby bylo zelí ponořeno, a dusíme asi 30 min. doměkka. |
2 | K zelí přidáme brambory, promícháme a rozředíme vodou z uvařených brambor, povaříme na mírném ohni asi 10 min. |
Poznámka
Polévku lze zjemnit asi 1 dl mléka.