Jednoduchý recept

Dušené kuřecí filety na šafránu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19356

Ingredience

10 ml Balsamico ocet
3 ks Bobkový list
1 kávová lžička Kurkuma
450 g Kuřecí prsa
400 ml Mléko sójové
3 ks Nové koření celé
250 ml Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Saturejka
1 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 979 kcal
Kilojoule 4 096kJ
2% Sacharidy 8 g
120% Tuky 90 g
22% Sodík 438 mg
64% Bílkoviny 36 g

Dušené kuřecí filety na šafránu postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší plátky.

2

Připravíme si marinádu. Do větší mísy nalijeme olivový olej, přidáme kurkumu, saturejku, lžičku soli a špetku šafránu. Ještě nakapeme ocet a vše důkladně promícháme. Do takto připravené marinády vložíme kuřecí plátky a necháme odležet nejméně hodinu.

3

Naložené plátky vyjmeme z marinády a zprudka opečeme na hlubší pánvi. Máme-li opečené všechny kousky, přilijeme k masu zbylou marinádu, podlejeme trochou vody, přidáme bobkový list, nové koření a dusíme doměkka. V průběhu dušení můžeme maso podlévat vodou podle potřeby. Asi po deseti minutách zahustíme Solamylem rozmíchaným v sojovém mléce. Ještě podusíme asi dvě minuty. Před servírováním vyjmeme bobokový list a nové koření. Podle chuti dosolíme.

Poznámka

Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovou oblohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept