Rybí filé na rozmarýnu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé na rozmarýnu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 19357 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Filé rybí |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 72,2mg |
Vláknina | 820,2mg |
Vitamín A | 75,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Rozmarýn sušený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé na rozmarýnu postup přípravy receptu:
1 | Plátky rybího filé osolíme, posypeme drceným kmínem a dáme do menšího pekáčku. Pekáček jsme si předtím vymazali olivovým olejem. Přidáme lžíci vody, posypeme sušeným rozmarýnem a pekáček zakryjeme. Nemáme-li pokličku, použijeme alobal. |
2 | Pečeme v troubě při středních teplotách asi 25 minut. Po 15 minutách však sundáme alobal a necháme dopéct odkryté. |
3 | Na talíři plátky filé polijeme vypečenou šťávou. |
Poznámka
Podáváme s vařeným bramborem a zeleninou. Výborně se hodí čínský salát.