Vepřový bok jako kapsa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bok jako kapsa
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1936 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Koření Italia |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 kg | Vepřový bok |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 448,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibulka jarní, Kmín celý, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Koření Italia, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový bok jako kapsa postup přípravy receptu:
1 | Z omytého vepřového boku uprostřed vytvoříme nožem kapsu. |
2 | Vymažeme ji hořčicí. |
3 | Na másle osmahneme slaninu, žampiony a vejce a osolíme. |
4 | Přidáme nakrájenou červenou papriku, cibulku, italské koření a pepř. |
5 | Kapsu naplníme a uzavřeme jehlicí. |
6 | Dáme do pekáče kůží dolů, podlijeme a posypeme kmínem. |
7 | Pečeme a podléváme. |
8 | Maso otočíme a kůži pokrájíme na kostičky, aby se propekla. |