Recept

Bylinkové žampiony v pivním těstíčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 19361
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

těstíčko
130 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
120 g Solamyl
4 ks Vejce slepičí
Bylinkové žampiony v pivním těstíčku
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
4 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
30 g Máslo čerstvé
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl mořská
16 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 790kJ
24% Sacharidy 86 g
31% Tuky 23 g
32% Sodík 640 mg
77% Bílkoviny 43 g

Bylinkové žampiony v pivním těstíčku postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme, opláchneme a necháme okapat na papírové utěrce. Potom nožky odkrojíme a hlavičky pokapeme citronovou šťávou.

2

Oloupaný česnek prolisujeme, bylinky najemno nasekáme a spolu s česnekem a kořením dusíme asi 4 minuty na másle. Směsí naplníme připravené hlavičky žampionů.

3

Příprava těstíčka: Z mouky, solamylu, špetky soli, žloutků a piva rozšleháme těstíčko a vmícháme do něj pevný sníh ušlehaný z bílků.

4

Naplněné houbové hlavičky obalíme v těstíčku a usmažíme v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept