Bylinkové žampiony v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkové žampiony v pivním těstíčku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 19361 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
těstíčko | |
---|---|
130 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
120 g | Solamyl |
4 ks | Vejce slepičí |
Bylinkové žampiony v pivním těstíčku | |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
4 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
30 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
16 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 254,3mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 283,6mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Česnek, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Solamyl, Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bylinkové žampiony v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme, opláchneme a necháme okapat na papírové utěrce. Potom nožky odkrojíme a hlavičky pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Oloupaný česnek prolisujeme, bylinky najemno nasekáme a spolu s česnekem a kořením dusíme asi 4 minuty na másle. Směsí naplníme připravené hlavičky žampionů. |
3 | Příprava těstíčka: Z mouky, solamylu, špetky soli, žloutků a piva rozšleháme těstíčko a vmícháme do něj pevný sníh ušlehaný z bílků. |
4 | Naplněné houbové hlavičky obalíme v těstíčku a usmažíme v pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách. |