Jednoduchý recept

Kuřecí rizoto na kari

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 19362
Kategorie: Rizota

Ingredience

8 stroužek Česnek
120 g Cibule
150 g Hrášek
1 kávová lžička Kari koření
350 g Kuřecí prsa
0,5 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
10 ml Omáčka sójová
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
200 g Rýže předvařená (parboiled)
0,5 kávová lžička Saturejka
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 108kJ
20% Sacharidy 70 g
11% Tuky 9 g
20% Sodík 405 mg
61% Bílkoviny 35 g

Kuřecí rizoto na kari postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky. Přidáme kari koření, sojovou omáčku a saturejku. Vše zalijeme olivovým olejem a necháme odležet.

2

Zatím si uvaříme rýži. Může být sypaná nebo v předvařených sáčcích.

3

Na pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Jenom lehce zpěníme a přidáme červenou papriku a kurkumu. Do pánve vyklopíme maso z misky a důkladně orestujeme. Přidáme hrášek, podlijeme vodou a dusíme 10 minut.

4

Nakonec přimícháme vařenou rýži, prohřejeme a můžeme podávat.

Poznámka

Servírujeme se zeleninovou oblohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept