Jednoduchý recept

Kuřecí řízečky na česneku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 19363
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 kávová lžička Bazalka
15 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Estragon
500 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
10 ml Omáčka sójová
2 kávová lžička Šalvěj sušená
0,5 kávová lžička Saturejka
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 164kJ
3% Sacharidy 11 g
12% Tuky 9 g
23% Sodík 457 mg
67% Bílkoviny 38 g

Kuřecí řízečky na česneku postup přípravy receptu:

1

Připravíme si bylinkovou směs. Do mísy dáme sušenou bazalku, estragon, saturejku, mletý zázvor a šalvěj. Bylinky vidličkou promícháme.

2

Maso nakrájíme na menší řízečky, posolíme a vložíme do mísy

3

s kořením. Maso v bylinkové směsi obalíme, zalijeme olivovým olejem a zakapeme sójovou omáčkou. Necháme chvilku odležet.

4

Na pánvi rozpálíme olej. Česnek nakrájíme na tenké plátky a lehce na oleji orestujeme. Maso s bylinkami vyklepneme z mísy na pánev, stáhneme oheň na minimum a restujeme pomalu. Bude se tak dusit ve vlastní šťávě. Na závěr podle chuti osolíme.

Poznámka

Podáváme se zeleninovou oblohou. Výborně se hodí zelný salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept