Kuřecí řízečky na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízečky na česneku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19363 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Bazalka |
15 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Estragon |
500 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
10 ml | Omáčka sójová |
2 kávová lžička | Šalvěj sušená |
0,5 kávová lžička | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 106,7mg |
Draslík | 777,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 50,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Estragon, Saturejka, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízečky na česneku postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si bylinkovou směs. Do mísy dáme sušenou bazalku, estragon, saturejku, mletý zázvor a šalvěj. Bylinky vidličkou promícháme. |
2 | Maso nakrájíme na menší řízečky, posolíme a vložíme do mísy |
3 | s kořením. Maso v bylinkové směsi obalíme, zalijeme olivovým olejem a zakapeme sójovou omáčkou. Necháme chvilku odležet. |
4 | Na pánvi rozpálíme olej. Česnek nakrájíme na tenké plátky a lehce na oleji orestujeme. Maso s bylinkami vyklepneme z mísy na pánev, stáhneme oheň na minimum a restujeme pomalu. Bude se tak dusit ve vlastní šťávě. Na závěr podle chuti osolíme. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovou oblohou. Výborně se hodí zelný salát.