Kostičky zeleniny v aspiku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kostičky zeleniny v aspiku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19368 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 g | Celer řapíkatý |
20 g | Hrášek |
40 g | Kapie |
20 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
100 g | Okurka salátová |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 131,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Hrášek, Okurka salátová, Sůl, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kostičky zeleniny v aspiku postup přípravy receptu:
1 | 1 dl vody smícháme s želatinou a necháme 2 až 3 min. odstát, pak přidáme zbytek vody a mírně zahřejeme. Mícháme ji až do úplného rozpuštění - nesmí se vařit. |
2 | Na kostičky pokrájenou okurku, mrkev, celer, kapii a hrášek dobře promícháme, dáme do mističek, přelijeme aspikem a necháme ztuhnout. |
3 | Osolíme a dochutíme octem. |