Jednoduchý recept

Kyjevské květákové zákusky

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (16%)
ID receptu: 19370
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 špetka Cukr třtinový
100 g Jogurt nízkotučný
1 hrst Kopr čerstvý
100 g Květák
10 g Majonéza
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 127 kcal
Kilojoule 532kJ
2% Sacharidy 8 g
10% Tuky 8 g
12% Sodík 235 mg
13% Bílkoviny 7 g

Kyjevské květákové zákusky postup přípravy receptu:

1

V mírně slané vodě vaříme květák ne zcela doměkka.

2

Z jogurtu, majonézy, soli, najemno pokrájeného kopru a cukru připravíme zálivku, kterou zalijeme na růžičky rozebraný vychladlý květák a necháme chvíli rozležet v chladu.

3

Přidáme plátky natvrdo uvařeného vejce a rozdělíme do misek.

Poznámka

Do zálivky můžeme zaměnit cukr za sladidlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept