Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 85 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19375
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
100 g Krupice dětská
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový
450 g Olihně
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata soudková
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
150 ml Víno bílé
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 648 kcal
Kilojoule 2 710kJ
24% Sacharidy 87 g
17% Tuky 13 g
21% Sodík 426 mg
61% Bílkoviny 35 g

Černé nudle postup přípravy receptu:

1

Pevně uchopíme tělo olihně, vytáhneme z něj hlavu a chapadla, od ostatních vnitřností opatrně oddělíme stříbřitý váček s barvivem, který je umístěn na nejvzdálenějším místě od chapadel a odložíme ho. Těsně za ústním otvorem odřízneme chapadla, vnitřnosti vyhodíme, odstraníme blánu z těla a tělo i chapadla důkladně omyjeme. Tělo potom nakrájíme na kroužky a chapadla ponecháme vcelku. Nařízneme váček s barvivem, barvivo zachytíme do misky a zředíme vodou na objem 50 ml.

2

Do mísy prosejeme mouku a krupici, uprostřed uděláme důlek, klepneme do něj vejce, které postupně zapracováváme do mouky a po troškách přidáváme černé barvivo. Vypracujeme těsto a pokud je příliš tuhé, přidáme trochu vody a v opačném případě do něj zapracujeme ještě trochu mouky. Těsto je možno připravit i v hnětači, zpracovává se 10 minut, musí být hladké a pružné. Hotové těsto zabalíme do potravinářské folie a na 30 minut odložíme.

3

Těsto vyválíme a nakrájíme na ploché nudle, které rozvěsíme, aby oschly.

4

V hrnci rozehřejeme na středně silném ohni olej a opékáme v něm asi půl minuty mletou papriku a česnek. Přidáme olihně a opékáme je asi 4-5 minut dozlatova, maso se opékáním trochu zpevní. Přidáme rajčata, zahříváme 3-4 minuty, dokud se nerozpadnou, oheň zmírníme, vmícháme bílé víno a vaříme 15 minut. Dle chuti osolíme, opepříme a vmícháme petrželku (polovina dávky).

5

V dostatečném množství osolené vody (1 lžička) vaříme 2-3 minuty nudle na skus. Poté je scedíme, necháme okapat, rozdělíme do misek, navrch upravíme olihně s omáčkou a ozdobené snítkou petrželky servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept