Plody moře s nudlemi (fideua) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plody moře s nudlemi (fideua)
Plody moře s nudlemi (fideua)
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19377 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
12 ks | Krevety tygří - loupané |
18 ks | Mušle slávky |
18 ks | Mušle srdcovky |
350 g | Nudle rýžové |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
350 g | Olihně |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
300 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 252g |
---|---|
Cholesterol | 5g |
Draslík | 15g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 2,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 397,4mg |
Vitamín E | 26,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 180,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Mušle slávky, Mušle srdcovky, Nudle rýžové, Olihně, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plody moře s nudlemi (fideua) postup přípravy receptu:
1 | Cibuli za občasného míchání opékáme 5 minut do změknutí v hluboké pánvi s rozehřátým olejem, přidáme česnek a opékáme ještě půl minuty. Vmícháme šafrán, mletou papriku, rajčata a 2-3 minuty zahříváme, až se rajčata rozpadnou. |
2 | Do omáčky přidáme nudle, promícháme, zesílíme oheň, přilijeme víno a prudce povaříme. Vmícháme rybí vývar, olihně, krevety, srdcovky, slávky, zmírníme oheň a 10 minut dusíme, dokud se srdcovky a slávky neotevřou a olihně a krevety neprovaří. Dušením se nám téměř odpaří rybí vývar. |
3 | Nakonec vmícháme, sůl, pepř, petrželku, rozdělíme do nahřátých misek a ozdobené klínkem citronu servírujeme. |