Houbové rizoto na bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové rizoto na bílém víně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 19380 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
25 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
350 g | Rýže Arborio |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno bílé |
1200 ml | Vývar zeleninový |
180 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 19,7mg |
Draslík | 615,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 126,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rýže Arborio, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbové rizoto na bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a smažíme doměkka, přimícháme nakrájené houby a tymián, smažíme 3 minuty, občas promícháme. Přisypeme rýži a smažíme další 3 minuty. Přilijeme víno, chvilku provaříme a pomalu přiléváme vývar po troškách, aby ho stihla rýže vsáknout, osolíme, opepříme. |
2 | Po 20 minutách by měla být rýže hotová, stáhneme z plotny a vmícháme máslo a parmazán. |