Jednoduchý recept

Houbové rizoto na bílém víně

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 19380
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
25 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
350 g Rýže Arborio
1 špetka Sůl
40 g Sýr Parmezán
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
100 ml Víno bílé
1200 ml Vývar zeleninový
180 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 685kJ
27% Sacharidy 96 g
25% Tuky 19 g
81% Sodík 2 g
32% Bílkoviny 18 g

Houbové rizoto na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a smažíme doměkka, přimícháme nakrájené houby a tymián, smažíme 3 minuty, občas promícháme. Přisypeme rýži a smažíme další 3 minuty. Přilijeme víno, chvilku provaříme a pomalu přiléváme vývar po troškách, aby ho stihla rýže vsáknout, osolíme, opepříme.

2

Po 20 minutách by měla být rýže hotová, stáhneme z plotny a vmícháme máslo a parmazán.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept