Thajské nudle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajské nudle
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19381 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
350 g | Krevety tygří - loupané |
120 g | Nudle rýžové |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1,2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 polévková lžíce | Ořechy burské pražené |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
50 g | Sójové výhonky |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 153,2mg |
Draslík | 235,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 289,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Citrony, Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Nudle rýžové, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Ořechy burské pražené, Pepř cayenský, Sójové výhonky, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajské nudle postup přípravy receptu:
1 | Nakrájený česnek dozlatova opečeme ve woku s rozehřátým olejem, přidáme vejce, rychle zamícháme a nesmíme příliš dlouho zahřívat, aby nebylo tuhé. Přidáme krevety osušené papírovými utěrkami, podle návodu uvařené a scezené nudle a vše důkladně promícháme. |
2 | Vmícháme thajskou rybí omáčku, citronovou šťávu, polovinu arašídů, cukr, jarní cibulky, kajenský pepř, polovinu sójových výhonků a za stálého míchání vaříme na silném ohni 2 minuty, aby se všechny suroviny důkladně prohřály. |
3 | Rozdělíme do misek, posypeme zbývajícími arašídy, nakrájeným čerstvým koriandrem, sójovými výhonky a ozdobené klínky citronu servírujeme. |
Poznámka
Část krevet je možno obměnit jinými uvařenými plody moře, například olihněmi, slávkami, srdcovkami nebo norskými humry.