Jednoduchý recept

Dýňové rizoto s chřestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 19382
Kategorie: Rizota

Ingredience

12 ks Chřest zelený
1 ks Cibule
250 g Dýně
1 kávová lžička Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže Arborio
1 špetka Sůl
100 g Sýr Parmezán
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
200 ml Víno bílé
700 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 319kJ
20% Sacharidy 71 g
24% Tuky 18 g
64% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Dýňové rizoto s chřestem postup přípravy receptu:

1

Ve velkém rozpáleném hrnci osmažíme na oleji pokrájenou cibulku doměkka, přisypeme rýži a za stálého míchání smažíme. Po 3 minutách přilijeme víno a necháme provařit. Přidáme dýni, oloupanou a nakrájenou na kostičky, a tymián. Promícháme a přilijeme dvě naběračky vývaru. Vývar přidáváme po naběračkách tak, aby se předchozí vstřebat. Za 15 minut přisypeme chřest nakrájený na malé kostičky.

2

Když je rýže měkká, sundáme hrnec z plotny, přimícháme máslo, sůl, pepř a strouhaný parmezán.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept