Jednoduchý recept

Rizoto s mořskými plody

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 19384
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová kůra
100 g Hřebenatka
150 g Krevety tygří - loupané
25 g Máslo čerstvé
150 g Mušle srdcovky
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
350 g Rýže Arborio
1 špetka Šafrán
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
1200 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 259kJ
21% Sacharidy 77 g
15% Tuky 11 g
54% Sodík 1 g
54% Bílkoviny 31 g

Rizoto s mořskými plody postup přípravy receptu:

1

Mušle pod tekoucí vodou dobře propláchněte, na neotevřené zlehka poklepejte nožem, ty, které se neotevřely, zahoďte.

2

Ve velkém hrnci na oleji osmažte cibulku doměkka, přisypte rýži a za stálého míchání smažte 3 minuty, přidejte víno a šafrán a nechte provařit, za občasného míchání pomalu přilévejte vývar po částech, aby se stihl do rýže vsáknout před přilitím další části. Osolte a opepřete.

3

Po 13 minutách přidejte mořské plody a citronovou kůru, vařte 7 minut. Hotové rizoto sundejte z plotny a přimíchejte máslo a pažitku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept