Jednoduchý recept

Kuřecí rizoto s hráškem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 23 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 19385
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Hrášek
300 g Kuřecí prsa
25 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
350 g Rýže Arborio
1 špetka Sůl
40 g Sýr Parmezán
100 ml Víno bílé
1200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 925 kcal
Kilojoule 3 869kJ
22% Sacharidy 80 g
26% Tuky 19 g
62% Sodík 1 g
56% Bílkoviny 32 g

Kuřecí rizoto s hráškem postup přípravy receptu:

1

Na teflonové pánvi opečte prsa z každé strany po 3 minutách, poté nakrájejte na malé kostičky.

2

Do velkého hrnce nalijte olej a smažte cibuli 2 minuty, přidejte rozmarýn a smažte další 2 minuty za stálého míchání. Přidejte rýži a opečte, přilijte víno a nechte provařit, osolte a opepřete, pomalu přilévejte po částech vývar, aby se stihla vstřebat předchozí část. Vařte 20 minut.

3

Pět minut před koncem vaření přidejte kuřecí maso a hrášek. Do hotového rizota přimíchejte máslo a strouhaný parmezán.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept