Kuřecí rizoto s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí rizoto s hráškem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 23 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 19385 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Hrášek |
300 g | Kuřecí prsa |
25 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
350 g | Rýže Arborio |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
100 ml | Víno bílé |
1200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 62,3mg |
Draslík | 458,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 417,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rýže Arborio, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí rizoto s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Na teflonové pánvi opečte prsa z každé strany po 3 minutách, poté nakrájejte na malé kostičky. |
2 | Do velkého hrnce nalijte olej a smažte cibuli 2 minuty, přidejte rozmarýn a smažte další 2 minuty za stálého míchání. Přidejte rýži a opečte, přilijte víno a nechte provařit, osolte a opepřete, pomalu přilévejte po částech vývar, aby se stihla vstřebat předchozí část. Vařte 20 minut. |
3 | Pět minut před koncem vaření přidejte kuřecí maso a hrášek. Do hotového rizota přimíchejte máslo a strouhaný parmezán. |