Bylinková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková omáčka
Jednoduchý recept
Bylinková omáčka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19391 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
200 g | Majonéza |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
35% Kalorie 692 kcal
Kilojoule 2 897kJ
0% Sacharidy 1 g
104% Tuky 78 g
24% Sodík 489 mg
1% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 990,9mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 71,7mg |
Vláknina | 610,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 11,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Kopr čerstvý, Majonéza, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Na omáčku použijeme čerstvé bylinky. Dobře je opláchneme a nakrájíme najemno. Majonézu promícháme s bylinkami a dáme vychladit do ledničky. |
2 | Omáčka je výborná k rybě nebo grilovanému masu. |