Studená pikantní omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená pikantní omáčka
Studená pikantní omáčka
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19394 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice |
0,5 kávová lžička | Hořčičné semínko |
2 ks | Jablka |
100 ml | Ocet jablečný |
2 ks | Okurky nakládané |
1 špetka | Skořice mletá |
1 polévková lžíce | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 166,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Jablka, Ocet jablečný, Okurky nakládané, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená pikantní omáčka postup přípravy receptu:
1 | Sterilované okurky a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme v porcelánové misce, osolíme (2 špetky) a necháme stát asi 120 minut. Poté slijeme vyloučenou tekutinu a přidáme nakyslá jablka nakrájená na kostičky. |
2 | V kastrůlku rozmícháme ocet, vodu, cukr, hořčici a koření - zbytek soli, mletou skořici, mletý zázvor a hořčičné semínko. Uvedeme do varu, zmírníme oheň a necháme povařit asi 3 minuty. |
3 | Dvě menší sklenice vysterilizujeme krátkým vařením, napěchujeme do nich okurkovou směs a zalijeme svařeným octem. Uzavřeme a zavařujeme ve vodní lázni při 80 st. Celsia 15 minut. |
4 | Omáčka se nechá 4 týdny uležet. |
Poznámka
Podává se k hamburgerům, párkům, dává se na tousty a saláty.