Francouzská studená omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzská studená omáčka
Francouzská studená omáčka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19395 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
1 polévková lžíce | Cibule sušená |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
100 g | Zakysaná smetana |
150 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 208,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule sušená, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Worcester (worcesterská omáčka), Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzská studená omáčka postup přípravy receptu:
1 | Krémový sýr promícháme se zakysanou smetanou, přidáme sušenou cibuli, nasekanou pažitku, mletou papriku, worcestrovou omáčku, drobně pokrájené bylinky (nebo sušenou bylinkovou směs) a osolíme. Dobře umícháme. |
Poznámka
Podáváme se smaženými bramborovými chipsy nebo s krekry.