Chilli omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chilli omáčka
Chilli omáčka
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19396 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
100 g | Cukr krupice |
0,3 kávová lžička | Hořčice |
1 špetka | Nové koření mleté |
50 ml | Ocet jablečný |
1 ks | Paprika zelená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kg | Rajčata |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 273,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Ocet jablečný, Paprika zelená, Rajčata, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Nové koření mleté, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chilli omáčka postup přípravy receptu:
1 | Dobře vyzrálá rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, rozkrojíme na půlky a vymačkáme semena. Rajčatovou dužninu pokrájíme na drobné kousky a dáme do kastrolu. Přimícháme cibuli nakrájenou nadrobno, papriku nakrájenou na drobné kostičky a utřený česnek. |
2 | V hrnku smícháme ocet s vodou, solí, drceným hořčičným semenem, mletým novým kořením, mletou sušenou bazalkou, mletou skořicí, pepřem. Přilijeme k rajčatům, přidáme cukr, promícháme a směs uvedeme do varu. Na mírném ohni necháme velmi pomalu vařit do kašovité hustoty (asi 120 minut). Občas promícháme, aby se směs nepřipálila. |
3 | Hotovou omáčku vlijeme do malých skleniček, uzavřeme a zavaříme ve vodní lázni při teplotě 80°C 30 minut. |