Rýže s lilky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s lilky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19398 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
6 g | Kopr čerstvý |
300 g | Lilek |
50 ml | Olej olivový |
30 ml | Olej rostlinný |
10 g | Oříšky piniové |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 256,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 136,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Lilek, Olej rostlinný, Oříšky piniové, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s lilky postup přípravy receptu:
1 | Přebranou rýži necháme půl hodiny máčet v horké, osolené vodě. Poté propláchneme studenou vodou a nechápe okapat. |
2 | Opláchnutou rýži osmahneme na olivovém oleji, zalijeme půl litrem vody a vaříme. |
3 | Lilky pokrájíme a osmažíme na rozpáleném rostlinném oleji. Přimícháme je k rýži. Vše vaříme až do úplného vstřebání veškeré vody. |
4 | Hrnec s uvařenou rýží zabalíme do utěrky a přiklopený necháme půl hodiny odstát. |
5 | Podáváme s piniovými oříšky, sypané posekaným koprem. |