Rýže s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s hráškem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 19400 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Hrášek |
80 g | Máslo čerstvé |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
600 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 127,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Rýži přebereme a namočíme na půl hodiny do horké, osolené vody. Poté několikrát propláchneme studenou vodou. |
2 | 50g másla necháme rozehřát, přilijeme vývar a uvedeme k varu. Do vařícího se vývaru přisypeme rýži, sůl a vaříme do úplného vstřebání tekutiny. |
3 | Uvařenou rýži smícháme s hráškem, posypeme vločkami krájeného másla. Vše přiklopíme, hrnec zabalíme do utěrky a necháme půl hodiny odležet na teplém místě. |