Jednoduchý recept

Rýže s drůbežími játry

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 19401
Kategorie: Rýže

Ingredience

60 g Cibule
6 g Cukr krupice
100 g Játra drůbeží
150 g Máslo čerstvé
10 g Oříšky piniové
60 g Rajčata
400 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
650 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 904 kcal
Kilojoule 3 782kJ
24% Sacharidy 88 g
50% Tuky 38 g
38% Sodík 756 mg
26% Bílkoviny 14 g

Rýže s drůbežími játry postup přípravy receptu:

1

Přebranou rýži namočíme na půl hodiny do horké, osolené vody. Poté propláchneme vodou studenou a necháme okapat.

2

80g másla necháme rozehřát a osmažíme na něm cibulku a piniová semena. Vsypeme okapanou rýži, pokrájené rajče. Vše osolíme, osladíme, zalijeme vývarem a přiklopíme. Vaříme do úplného vstřebání vývaru.

3

50g másla rozpustíme a necháme na něm osmažit pokrájená játra. Ta později vmícháme do uvařené rýže, povrch posypeme zbytkem másla, přiklopíme a necháme půl hodiny odležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept