Rýže se skopovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže se skopovým masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19402 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
160 g | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
180 g | Rajčata |
300 g | Rýže loupaná |
500 g | Skopové maso přední |
1 špetka | Sůl |
850 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 617,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže se skopovým masem postup přípravy receptu:
1 | Rýži přebereme, zalijeme horkou, osolenou vodou a necháme půl hodiny máčet. Poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | 40g másla necháme rozehřát a osmahneme na něm pokrájenou cibulku. Přidáme nakrájené maso a rajčata, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a vaříme doměkka. |
3 | K uvařenému masu vmícháme rýži, zalijeme 60g rozpuštěného másla a 600ml vody. Přiklopíme a vaříme do úplného vstřebání vody do rýže. |
4 | Hrnec s uvařenou rýží necháme půl hodiny odstát na teplém místě. |
5 | Podáváme posypané sekanou petrželí. |