Jednoduchý recept

Fazolky v koprové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 19406
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 špetka Bazalka
200 g Fazole červené
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
150 ml Mléko sójové
50 g Mouka rýžová
1 polévková lžíce Ocet rýžový
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Saturejka
1 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 381kJ
16% Sacharidy 57 g
5% Tuky 4 g
15% Sodík 300 mg
31% Bílkoviny 18 g

Fazolky v koprové omáčce postup přípravy receptu:

1

Předem namočené fazole dáme vařit v té vodě, ve které se namáčely. Přidáme saturejku, bazalku a oregano. Fazole solíme až ke konci vaření. Vaříme na mírném ohni asi 50 minut.

2

V misce si rozmícháme rýžovou mouku ve vodě a vmícháme do uvařených fazolí. Ještě krátce povaříme. Pokrm nám tímto zhoustne. Přilijeme sojové mléko a důkladně promícháme.

3

Lehce okyselíme, vmícháme sekaný kopr a pokapeme olivovým olejem.

Poznámka

Na talíři ozdobíme čerstvou zeleninou. Podáváme s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept