Fazolky v koprové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolky v koprové omáčce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 19406 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
200 g | Fazole červené |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
150 ml | Mléko sójové |
50 g | Mouka rýžová |
1 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 923,2mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 169,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 204,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Fazole červené, Kopr čerstvý, Oregano sušené, Saturejka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko sójové, Mouka rýžová, Ocet rýžový , Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolky v koprové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Předem namočené fazole dáme vařit v té vodě, ve které se namáčely. Přidáme saturejku, bazalku a oregano. Fazole solíme až ke konci vaření. Vaříme na mírném ohni asi 50 minut. |
2 | V misce si rozmícháme rýžovou mouku ve vodě a vmícháme do uvařených fazolí. Ještě krátce povaříme. Pokrm nám tímto zhoustne. Přilijeme sojové mléko a důkladně promícháme. |
3 | Lehce okyselíme, vmícháme sekaný kopr a pokapeme olivovým olejem. |
Poznámka
Na talíři ozdobíme čerstvou zeleninou. Podáváme s pečivem.