Jednoduchý recept

Rýže s lososem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19407

Ingredience

Na ozdobu
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Petržel - nať
Rýže s lososem
1 ks Cibule
3 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
180 g Losos obecný
90 g Losos uzený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
180 g Rýže loupaná
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
400 ml Vývar rybí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 630kJ
12% Sacharidy 44 g
19% Tuky 15 g
22% Sodík 435 mg
37% Bílkoviny 21 g

Rýže s lososem postup přípravy receptu:

1

Za občasného míchání v hrnci s rozehřátým máslem opékáme 10 minut do změknutí cibuli, přidáme česnek a ještě půl minuty opékáme. Potom přidáme rýži a za stálého míchání 2-3 minuty zahříváme tak, aby se zrnka obalila tukem a zprůhlednila. Přilijeme rybí vývar a po důkladném zamíchání přivedeme k varu, potom oheň zmírníme a zvolna 10 minut dusíme.

2

Vmícháme kousky syrového i uzeného lososa, přilijeme rybí vývar nebo vodu dle potřeby a ještě 6-8 minut pokrm dusíme, dokud se tekutina nevstřebá a rýže a ryba nezměkne.

3

Hrnec odstavíme, vmícháme smetanu ke šlehání, jarní cibulku, kopr, osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře a ozdobené snítkou petrželky a plátkem citronu ihned servírujeme.

Poznámka

Plátky uzeného lososa můžeme položit až na hotový pokrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept