Rýže s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže s lososem
Rýže s lososem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19407 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na ozdobu | |
---|---|
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
Rýže s lososem | |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
180 g | Losos obecný |
90 g | Losos uzený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
180 g | Rýže loupaná |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 54,1mg |
Draslík | 505,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Losos obecný, Losos uzený, Rýže loupaná, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže s lososem postup přípravy receptu:
1 | Za občasného míchání v hrnci s rozehřátým máslem opékáme 10 minut do změknutí cibuli, přidáme česnek a ještě půl minuty opékáme. Potom přidáme rýži a za stálého míchání 2-3 minuty zahříváme tak, aby se zrnka obalila tukem a zprůhlednila. Přilijeme rybí vývar a po důkladném zamíchání přivedeme k varu, potom oheň zmírníme a zvolna 10 minut dusíme. |
2 | Vmícháme kousky syrového i uzeného lososa, přilijeme rybí vývar nebo vodu dle potřeby a ještě 6-8 minut pokrm dusíme, dokud se tekutina nevstřebá a rýže a ryba nezměkne. |
3 | Hrnec odstavíme, vmícháme smetanu ke šlehání, jarní cibulku, kopr, osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře a ozdobené snítkou petrželky a plátkem citronu ihned servírujeme. |
Poznámka
Plátky uzeného lososa můžeme položit až na hotový pokrm.