Jednoduchý recept

Pestré rizoto (jambalaya)

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19409
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Celer řapíkatý
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
4 ks Cibulka jarní
250 g Krevety tygří - loupané
300 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Oregano sušené
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata
450 g Rýže loupaná
100 g Špekáčky
1 špetka Sůl
850 g Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 961 kcal
Kilojoule 4 021kJ
30% Sacharidy 108 g
28% Tuky 21 g
44% Sodík 887 mg
76% Bílkoviny 43 g

Pestré rizoto (jambalaya) postup přípravy receptu:

1

Olej rozehřejeme na velké hluboké pánvi a za častého míchání opékáme 8-10 minut do změknutí pokrájený celer, česnek, zelenou papriku a cibuli. Potom vmícháme mletou papriku, nakrájené kuřecí maso a špekáček a ještě 8-10 minut opékáme dozlatova. Přidáme rajčata a další 2-3 minuty zahříváme, dokud se nerozpadnou.

2

Vmícháme rýži, zamícháme, podlijeme horkým vývarem, přidáme bobkové listy, oregano a zvolna vaříme pod pokličkou 10 minut. Opatrně vmícháme krevety a pod pokličkou dusíme 6-8 minut, dokud se většina tekutiny nevstřebá a krevety se neprovaří. Nakonec vmícháme petrželku, jarní cibulku, sůl, pepř a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept