Masové kostky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové kostky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1941 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
25 dkg | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 460,4mg |
Draslík | 630,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové kostky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmahneme na oleji, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín a dusíme do poloměkka. |
2 | Poté podlijeme vodou, podušené maso rozprostřeme do pekáče, zalijeme rozšlehanými vejci a dáme zapéct. |
3 | Podáváme teplé. |