Jednoduchý recept

Rizoto s humrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19410
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Citrony
450 g Humr
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 ks Limetka
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Petržel - nať
180 g Rýže Arborio
1 kávová lžička Tymián čerstvý
150 ml Víno šumivé (sekt)
600 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 122kJ
13% Sacharidy 47 g
27% Tuky 21 g
42% Sodík 845 mg
51% Bílkoviny 28 g

Rizoto s humrem postup přípravy receptu:

1

V hluboké pánvi nebo v hrnci rozehřejeme polovinu másla a olej, přidáme cibuli a za občasného míchání opékáme 4-5 minut do změknutí. Přidáme česnek, opékáme půl minuty, vmícháme rýži a tymián a za stálého míchání 1-2 minuty zahříváme, dokud rýže nezprůhlední.

2

Z těla humra vykroutíme klepeta, přelámeme je naplocho položeným nožem nebo louskáčkem. Tělo podélně rozpůlíme, vybereme a vyhodíme nejedlé části (tmavou žílu probíhající tělem, žaludek, žábry), vyškrábeme z krunýře maso a dle potřeby ho nakrájíme.

3

Zesílíme oheň pod pánví a po naběračkách přidáváme do rýže horký rybí vývar, zamícháme, a když se vývar vstřebá, přidáme další. Takto postupujeme 20-25 minut, rýže arborio získá strukturu typickou pro italské rizoto.

4

Přidáme maso z humra, víno, klepeta, a když se víno vstřebá, pánev odstavíme a vmícháme pepř, zbývající máslo, petrželku, necháme minutu odpočinout a servírujeme ozdobené plátky citronu a limety a koprem.

Poznámka

Humra je možno nahradit 450 g uvařených a vyloupaných krevet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept