Kuřecí polévka se zeleninou a koriandrovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 240 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka se zeleninou a koriandrovými knedlíčky
Kuřecí polévka se zeleninou a koriandrovými knedlíčky
Celkový čas: | 240 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 210 minut |
Autor: | olc |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (2%) |
ID receptu: | 19412 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
knedlíčky | |
---|---|
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
25 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
50 ml | Mléko polotučné |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
60 g | Strouhanka |
1 ks | Tuřín |
1 ks | Vejce slepičí |
Kuřecí polévka se zeleninou a koriandrovými knedlíčky | |
900 g | Kuřecí maso vařené |
120 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
10 g | Tymián sušený |
175 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 65,7mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Kypřicí prášek do pečiva, Strouhanka, Tuřín, Vejce slepičí, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí polévka se zeleninou a koriandrovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Kousky kuřecího masa osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. |
2 | Obalené kuřecí maso opečeme za stálého míchání na másle do zlatova. Poté přidáme olej, osmahneme zeleninu, sherry i ostatní suroviny kromě vývaru. Dusíme na mírném ohni 10 minut. |
3 | Přilijeme kuřecí vývar a vaříme 3 hodiny. Uvařenou polévku přecedíme do jiného hence, maso vybereme a odložíme k jinému použití. |
4 | Koriandrové knedlíčky připravíme takto: Všechny suché suroviny smícháme v míse, přidáme vejce a důkladně je do suchých surovin zapracujeme. Poté přilejeme tolik mléka, aby vzniklo tuhé těsto. Těsto tvarujeme do malých kuliček, které obalujeme v malém množství mouky. |
5 | Knedlíčky vaříme v osolené vodě 10 minut. Opatrně vyndáme naběračkou s otvory a vložíme do polévky. |
6 | Polévku povaříme ještě 10 minut, následně rozlijeme do talířů. Ozdobíme snitkou koriandru a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.