Jednoduchý recept

Rizoto s krevetami a chřestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19413
Kategorie: Rizota

Ingredience

Na ozdobu
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
150 g Krevety tygří - loupané
100 g Sýr Parmezán
Rizoto s krevetami a chřestem
2 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
380 g Chřest bílý
1 ks Cibule
450 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
380 g Rýže Arborio
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tapenáda se zelenými olivami
600 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 694 kcal
Kilojoule 2 905kJ
27% Sacharidy 97 g
23% Tuky 18 g
65% Sodík 1 g
99% Bílkoviny 56 g

Rizoto s krevetami a chřestem postup přípravy receptu:

1

Na velké pánvi s rozehřátým olejem opékáme za občasného míchání 5 minut cibuli, přidáme česnek a půl minuty opékáme. Vmícháme rýži a za stálého míchání zahříváme 1-2 minuty, až rýže zprůhlední.

2

V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, vložíme do něj chřest a po třech minutách odstavíme, chřest vyjmeme, opláchneme tekoucí studenou vodou a odložíme. Vývar udržujeme horký.

3

Pod pánví zesílíme oheň a po naběračkách přidáváme do rýže vývar. Zamícháme, a když se vývar vstřebá, přidáme další naběračku. Takto postupujeme 20-25 minut, rýže arborio takto získá strukturu typickou pro italské těstoviny.

4

S poslední naběračkou vývaru přidáme krevety a chřest a dusíme 5 minut. Krevety nesmíme dusit příliš dlouho, aby nebyly tuhé. Odstavíme pánev, vmícháme bazalku, pastu tapenade, sůl, pepř a necháme pokrm minutu odpočinout.

5

Rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami kopru, hoblinkami parmazánu, krevetami se skořápkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept