Kořeněná kokosová rýže s mořským ďasem a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná kokosová rýže s mořským ďasem a hráškem
Kořeněná kokosová rýže s mořským ďasem a hráškem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19414 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Na ozdobu | |
---|---|
1 ks | Citrony |
1 ks | Koriandr čerstvý |
Kořeněná kokosová rýže s mořským ďasem a hráškem | |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
120 g | Hrášek |
3 polévková lžíce | Máta |
200 ml | Mléko kokosové |
380 g | Mořský ďas |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
230 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 23,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Koriandr čerstvý, Česnek, Chilli paprička, Chilli paprička sušená, Cibule, Citronová šťáva, Hrášek, Máta, Mořský ďas, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kokosové, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněná kokosová rýže s mořským ďasem a hráškem postup přípravy receptu:
1 | V jedné vrstvě rozložíme do zapékací misky kousky mořského ďasa a důkladně pokapeme kořenící pastou, kterou připravíme tak, že nahrubo rozmixujeme citronovou šťávu, olivový olej, listy máty, česnek, šafrán a drcenou čerstvou i sušenou čili papričku. Zapékací misku přikryjeme potravinářskou folií a v lednici necháme 20 minut marinovat. |
2 | Potom postupně opékáme kousky ryby v hrnci na silném ohni 3-4 minuty ze všech stran dozlatova a udržujeme je teplé. |
3 | Do stejného hrnce přidáme zbylou marinádu a cibuli a na mírném ohni mícháme 5 minut, aby cibule změkla. Potom vmícháme rýži, promícháme, aby se rýže obalila marinádou, přidáme kokosové mléko, rajčata, přiklopíme a 15 minut dusíme. Vmícháme hrášek, sůl, pepř, na rýži rozložíme kousky ryby, přikryjeme alobalem a na velmi slabém ohni zahříváme 5 minut. |
4 | Rozdělíme na talíře a nazdobené kolečky citronu a koriandrem servírujeme. |