Mexická omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexická omáčka
Mexická omáčka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19415 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
200 ml | Chilli omáčka |
1 ks | Cibule |
1 ks | Paprika žlutá |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Šalvěj sušená |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
250 ml | Zakysaná smetana |
150 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 447,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Chilli omáčka, Cibule, Paprika žlutá, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šalvěj sušená, Sýr Eidam cihla 40%, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexická omáčka postup přípravy receptu:
1 | Ručně nebo v mixéru umícháme smetanu a žervé. Do jiné nádoby dáme chilli omáčku, nadrobno nasekanou jarní cibulku, sůl, pepř, chilli, drcenou šalvěj, nadrobno nakrájenou papriku, dobře promícháme a vidličkou vmícháme do smetany se žervé. Hotovou omáčku dáme do misek a posypeme strouhaným sýrem. |
2 | Může se jíst studená i teplá. |