Jednoduchý recept

Kari omáčka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 19416
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová šťáva
2 kávová lžička Kari koření
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 špetka Šafrán
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 980kJ
1% Sacharidy 2 g
24% Tuky 18 g
10% Sodík 196 mg
3% Bílkoviny 2 g

Kari omáčka postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme mouku, kari koření a šafrán a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Stáhneme a rozředíme vývarem. Poté při nízké teplotě povaříme asi 3 minuty, přidáme smetanu a ještě 2 minuty povaříme. Přidáme několik kapek citrónové šťávy a odstavíme.

2

Omáčka se podává horká.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept