Hořčicová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčicová omáčka
Hořčicová omáčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | lihunka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (19%) |
ID receptu: | 19417 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Hořčice v prášku |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Okurky nakládané |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 80,8mg |
Draslík | 26,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice v prášku, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hořčicová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Na mírném ohni v kastrůlku umícháme máslo s hořčičným práškem a přidáme smetanu. Na velmi mírném ohni povaříme asi 10 minut. Poté přidáme citrónovou šťávu, sůl, mletý pepř a kyselou okurku nakrájenou na drobné kostičky. Necháme ještě 1 minutu povařit a odstavíme. |
2 | Omáčku podáváme teplou. |