Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 19418

Ingredience

0,5 kávová lžička Bazalka
2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 ks Petržel kořen
1,2 kg Rajčata
2 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 171 kcal
Kilojoule 714kJ
6% Sacharidy 21 g
12% Tuky 9 g
21% Sodík 415 mg
7% Bílkoviny 4 g

Rajčatová omáčka postup přípravy receptu:

1

Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Mrkev a petržel (můžeme použít i další kořenovou zeleninu) nakrájíme na kostičky, cibuli na hrubé kousky a česnek nasekáme na hrubo.

2

Ve větší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, kořenovou zeleninu a česnek a osmahneme asi 2 minuty. Přidáme tymián, oregano, bazalku, mletý pepř, celý bobkový list, sůl, cukr a rajčata. Vše vaříme za občasného míchání na mírném ohni asi 2 hodiny. Poté omáčku propasírujeme přes síto, dáme zpět na oheň a vaříme do zhoustnutí.

3

Omáčka se podává především k těstovinám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept