Jednoduchý recept

Omáčka Mornay

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 19419
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř cayenský
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 30%
100 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 989kJ
1% Sacharidy 3 g
22% Tuky 17 g
9% Sodík 182 mg
21% Bílkoviny 12 g

Omáčka Mornay postup přípravy receptu:

1

Na mírném ohni rozehřejeme v kastrůlku máslo, přidáme sůl, strouhaný muškátový oříšek, pepř, mletou papriku a mouku a upražíme světlou jíšku. Odstavíme a rozředíme vývarem, přidáme smetanu a zamícháme. Dáme zpět na plotnu a za stálého míchání vaříme asi minutu, přidáme strouhaný sýr a jakmile se rozpustí, odstavíme z ohně.

2

Omáčku podáváme horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept