Levandulová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Levandulová zmrzlina
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1942 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
60 g | Cukr moučkový |
50 g | Levandule - květ |
300 ml | Mléko polotučné |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 460,2mg |
Draslík | 33,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Levandule - květ, Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Levandulová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Nejprve přivedeme mléko s levandulovými květy k varu. Odstavíme, zakryjeme pokličkou a necháme 30minut stát. Poté přecedíme mléko přes síto. |
2 | Žloutky s cukrem utřeme do smetanové směsi. Postupně za stálého míchání přidáváme mléko a zahříváme dokud se nám směs nezačne lepit na lžíci. Necháme vychladnout. Vmícháme smetanu ke šlehání a vlijeme do formy na biskupský chlebíček. |
3 | Formu vložíme minimálně na 4 hodiny do mrazničky. Ztuhlou zmrzlinu vyklopíme. |