Recept

Pampeliškový salát s vejci a žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 19424
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Citronová šťáva
12 polévková lžíce Olej rostlinný
50 g Ořechy vlašské
300 g Pampeliškové listy
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 190kJ
2% Sacharidy 8 g
33% Tuky 25 g
10% Sodík 192 mg
20% Bílkoviny 11 g

Pampeliškový salát s vejci a žampiony postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Omyté a osušené pampeliškové listy natrháme na kousky.

2

Citronovou šťávu rozšleháme v salátové míse s olejem, solí a pepřem. Do zálivky vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony.

3

Ořechy nahrubo nasekáme, smícháme s prolisovaným česnekem a mírně nasucho opražíme na teflonové pánvi.

4

Do zálivky k žampionům přidáme pampeliškové listy, opražené ořechy s česnekem a vše promícháme.

5

Salát upravíme na talíře a každou porci ozdobíme dvěma polovinami vajec.

Poznámka

Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept