Salát z celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z celeru
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1943 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Celer - nať |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Fenykl obecný |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 špetka | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 295,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Fenykl obecný, Kmín drcený, Med včelí, Paprikové lusky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z celeru postup přípravy receptu:
1 | Syrový celer a fenykl nastrouháme nahrubo, přidáme nakrájenou papriku a drcený kmín. |
2 | Zalijeme zálivkou - oliv.olej, citron, šťáva, med, sůl a lžička hořčice. |
3 | Promícháme a necháme uležet. |