Bramborový salát se žampiony a majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát se žampiony a majonézou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19435 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
400 g | Brambory |
0,5 ks | Citrony |
180 g | Fazolky mražené |
10 g | Fenykl čerstvý |
150 g | Jogurt bílý |
230 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
230 g | Květák |
150 g | Majonéza |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
180 g | Šunka dušená |
50 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 27,4mg |
Draslík | 892,2mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,8mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Fazolky mražené, Fenykl čerstvý, Jogurt bílý, Kukuřice cukrová nakládaná, Květák, Majonéza, Sůl, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát se žampiony a majonézou postup přípravy receptu:
1 | Nové brambory důkladně očistíme a uvaříme doměkka, vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. |
2 | Mezitím si připravíme zálivku. Tu smícháme z nasekané petrželky, majonézy, bílého jogurtu, citrónové šťávy z půlky malého citrónu a semínek fenyklu. Na závěr můžeme ještě nastrouhat kousek citrónové kůry z důkladně omytého citrónu. |
3 | Ve slané vodě uvaříme 5 minut kolečka mrkve, růžičky květáku, půlky kukuřiček a fazolky. Dáváme pozor, aby se zelenina nerozvařila. |
4 | Okapanou zeleninu smícháme s plátky brambor a opepříme. Podáváme v misce ozdobené kostičkami šunky, půlkami žampionů a nasekanou petrželkou. |