Ředkvičkový salát s jablky a pažitkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ředkvičkový salát s jablky a pažitkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 19439 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 193 kcal
Kilojoule 807kJ
10% Sacharidy 37 g
5% Tuky 4 g
5% Sodík 102 mg
10% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 693,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Jogurt bílý, Pažitka, Ředkvička mají zadané všechny známé hodnoty.
Ředkvičkový salát s jablky a pažitkou postup přípravy receptu:
1 | Ředkvičky očistíme, omyjeme a osušíme. Spolu s oloupanými jablky je nastrouháme nahrubo. |
2 | Ředkvičky a jablka umícháme s vychlazeným jogurtem do pěny. |
3 | Salát rozdělíme do mističek a povrch posypeme omytou, nasekanou pažitkou. Ihned podáváme. |
4 | Vhodnou přílohou je tmavý chléb namazaný máslem. |