Jednoduchý recept

Základní kuřecí polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (2%)
ID receptu: 19442
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

3 ks Celer řapíkatý
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 ks Cuketa
1200 g Kuře
6 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Rozmarýn čerstvý
10 ks Šalvěj čerstvá
1 špetka Sůl
5 ks Tymián čerstvý
2500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 687 kcal
Kilojoule 2 876kJ
9% Sacharidy 33 g
52% Tuky 39 g
13% Sodík 257 mg
90% Bílkoviny 50 g

Základní kuřecí polévka postup přípravy receptu:

1

Kuře zbavíme kůže. Zeleninu a cibuli nakrájíme nadrobno.

2

Ve velkém hrnci osmahneme na olivovém oleji drcený česnek a cibuli, dokud lehce nezhnědnou. Přidáme mrkev, celer a cuketu a za stálého míchání restujeme dalších 5 minut.

3

Přidáme bylinky a necháme provonět.

4

Do hrnce vložíme celé kuře a zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené.

5

Podle chuti přidáme sůl a pepř. Přivedeme k varu. Pak plamen snížíme, přikryjeme a necháme hodinu povařit, dokud není kuře hotové.

6

Z polévky vyndáme kuřecí kosti a podáváme.

Poznámka

Pokud chceme vývar, scedíme zeleninu, bylinky a kuře. Výsledná scezená polévka bude čirý bujon.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept