Karibská avokádová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karibská avokádová polévka
Karibská avokádová polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vorel |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (2%) |
ID receptu: | 19443 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
3 ks | Avokádo |
600 ml | Bujón slepičí |
125 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 špetka | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 23,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Bujón slepičí, Jogurt bílý, Kari koření, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Karibská avokádová polévka postup přípravy receptu:
1 | Avokáda podélně rozkrojíme, jednu polovinu ponecháme na ozdobu a ze zbytku vydlabeme dužinu. |
2 | Dužinu společně s polovinou bujonu rozmixujeme. Poté směs v hrnci smícháme s kořením, jogurtem a zbývajícím bujonem. Pořádně promícháme. |
3 | V lednici necháme polévku 5 až 10 minut vychladit. |
4 | Před podáváním ozdobíme polévku plátky avokáda. |
Poznámka
Polévku podáváme ihned. Po delší době začne avokádo při pokojové teplotě hnědnout a polévka kysne.