Salát s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s kuřecím masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 19445 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
250 g | Brambory |
1 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule červená |
1 špetka | Cukr krupice |
50 g | Fazolové lusky zelené |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
10 g | Koriandr čerstvý |
240 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
2 ks | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 39,4mg |
Draslík | 806,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 18,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli paprička sušená, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Med včelí, Ocet vinný červený, Paprika červená, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slané vodě, a když jsou měkké, slijeme vodu a necháme je vychladnout. |
2 | Stejně připravíme i fazolky, ty ale vaříme jen 3 minuty. |
3 | Nudličky kuřecího masa restujeme na másle spolu s římským kmínem, solí a rozemletou chilli papričkou. |
4 | Brambory nakrájíme na kostky, červenou cibuli na kolečka, papriku a rajčata na větší kousky. |
5 | Zálivku připravíme z olivového oleje, vinného octa, cukru, medu a nakrájeného koriandru. |
6 | Ve větší misce smícháme brambory, fazolky, rajčata, cibuli a nakrájenou zeleninu s kuřecím masem a vše přelijeme zálivkou. |
7 | Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem. |